а1974а | Дата: Субота, 22.02.2014, 18:59 | Повідомлення # 1 |
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Доброго дня! Я - молодий директор, і в мене виникло питаня: в кінці травня адміністрація попереджає вчителя про те, що в нього неповне навантаження(9 год). Вчитель повинен написати письмову згоду. Які мої дії, якщо вчитель не хоче підписувати цю заяву?ДОПОМОЖІТЬ!
Повідомлення відредагував а1974а - Субота, 22.02.2014, 19:01 |
|
| |
BOSS | Дата: Субота, 22.02.2014, 19:09 | Повідомлення # 2 |
Група: Администраторы
| Це "вічна" тема. Директор тут безправний. Або "полюбовно" домовитись (найкраще зібрати для цього всіх вчителів цього предмету), або організовувати скорочення штату (по кафедрі, м.о.) згідно трудового законодавства враховуючи впершу чергу кваліфікацію спеціалістів.
|
|
| |
а1974а | Дата: Субота, 22.02.2014, 19:36 | Повідомлення # 3 |
Група: Пользователи
| Витяг з Кодексу про працю ст.32 "..У зв'язку із змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці - систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших - працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.Якщо колишні істотні умови праці не може бути збережено, а працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється за пунктом 6 статті 36 цього Кодексу." А скоротити вчителя?.
|
|
| |
BOSS | Дата: Субота, 22.02.2014, 19:47 | Повідомлення # 4 |
Група: Администраторы
| Дійсно вищевказана стаття є деяким "спасінням" директора, але її застосувати треба правильно: повідомити працівника за два місяці до звільнення під розписку, якщо відмовляється підписуватись - акт комісії, якщо працівник уникає зустрічі - направити листа поштою з повідомленням про вручення. Але в основному все це закінчується судом. А там всі дрібниці вагомі. І тільки письмові підтвердження. І суд у цих випадках не завжди на стороні директора.
|
|
| |